WEERUPDATE (16 FEB 10u49)

ZONDAG GAAT DOOR

Voor zondag voorspellen ze onstuimig weer door de doortocht van stormgebied Dennis. Ook wij houden het weer en de voorspelling nauwlettend in de gaten. We namen onze voorzorgen om alles veilig te laten verlopen. We zijn echter ook afhankelijk van het advies van het Agentschap Natuur en Bos. Op deze pagina kan u de laatste update vinden.

Zondag 16 februari – 09u39


ZONDAG // GAAT DOOR // Na rondgang met de brandweer en hulpdiensten kunnen we bevestigen dat het volledige programma vandaag door zal gaan.

Zondag 16 februari – 09u39


ZONDAG // GAAT DOOR // Het voormiddagprogramma tot 13u gaat door na een rondgang met Cycling Vlaanderen en Het Vlaams Kruis en overleg met de burgemeester en de brandweer. Om 11u00 kunnen we uitsluitsel geven over de namiddagprogramma.

Zaterdag 15 februari – 20u00

ZATERDAG // GAAT DOOR //
ZONDAG // GAAT DOOR // De piek van de rukwinden ligt zondag rond de middag, maar niet heel hoog. We volgen de situatie gedurende de dag. Voorlopig gaat nog alles door. We namen onze voorzorgen door alle grote spandoeken weg te halen en alles nog extra te verankeren.

Vrijdag 14 februari – 20u08

ZATERDAG // GAAT DOOR //
ZONDAG // GAAT DOOR // Het KMI geeft momenteel code geel voor zondag. De bossen blijven tot dusver dus open en de wedstrijd komt voorlopig niet in gevaar. We nemen wel onze voorzorgsmaatregelen en verwijderen zaterdagavond alle grote windvangende objecten.

Vrijdag 14 februari – 11u40

ZATERDAG // GAAT DOOR // Het programma voor zaterdag komt niet in het gevaar. De voorspellingen zijn gunstig. Veertien graden en een matige wind zorgen voor ideale wedstrijdomstandigheden.
ZONDAG // GAAT DOOR // Voor zondagochtend staat er een krachtig windveld op de weerkaarten. De rukwinden kunnen dan tijdelijk pieken naar waardes tussen 75 en 85 km/u. Dat zijn ook de windsnelheden waarmee Limburg tot de vooravond rekening moet houden. We kregen nog geen negatief advies van ANB en het KMI kondigde nog geen code geel of oranje af.

Woensdag 12 februari – 17u40

Extra maatregelen werden genomen met het oog op het aangekondigde onstuimige weekend. De tent werd extra verankert, hekken met doeken werden voorzien van palen …